Hoeveel denier panty's heb ik nodig?

Hoeveel denier panty's heb ik nodig?

Als de herfst zijn intrede doet, is het tijd om weer na te denken over je panty’s. Waarschijnlijk heb je er nog wat in je kast liggen, maar hoeveel is nog goed en zijn die ook draagbaar? Tijd om de boel op een rijtje te zetten en weer iets nieuws te kopen. Deze tips zijn altijd handig om de juiste panty te kopen.

 Panty denier, wat is dat?

 De dikte van een panty wordt aangegeven in denier. Denier is de eenheid die de fijnheid van een garen aangeeft. Hoe hoger het aantal deniers, hoe dikker de gebruikte draad. Hoe minder denier, hoe doorzichtiger of transparanter de panty is. 

 Panty's zijn gemaakt van nylon, ook wel polyamide genoemd. Dit nylon wordt meestal aangevuld met wat lycra. Lycra is elastisch en past zich aan de lichaamsvorm aan. Het zorgt voor stretch en extra comfort.

Panty's met een hogere denier zijn vaak dikker om te zien, maar ook warmer en sterker om te dragen.

 Panty deniers kunnen we als volgt indelen:

o Dunne panty's: ultratransparant, 8 tot 12 denier

o Normale panty: transparant, 15 tot 20 denier

o Dikkere panty: semi-transparant, 30 tot 40 denier

o Dikste panty: ondoorzichtig (of Opaque), 50 tot 100 denier

 

Hoe dik of dun moet mijn panty zijn?

Hoe dik of dun een panty moet zijn, hangt af van het seizoen, maar ook van de kleding die je draagt. Laten we het uitzoeken.

De ultratransparante panty's van 8 tot 12 denier zien er geweldig uit in de zomer, onder een luchtig jurkje of feestelijk avondjurkje. Het lijkt alsof je geen panty draagt en het geeft de benen een mooie natuurlijke tint. Het is belangrijk dat je een kleur kiest die past bij je eigen huidskleur, zodat deze natuurlijk overkomt.

De transparante panty's van 15 tot 20 denier zijn heerlijk in de zomer, maar ook als het buiten wat frisser wordt. Ze zijn prachtig doorschijnend. De huidskleuren kunnen bij een dikte van 20 denier minder natuurlijk overkomen. Voor huidkleurige panty’s zijn geven 12 of 15 denier nog een natuurlijk effect. Geselecteerd in de juiste kleur passen ze perfect bij je jurken, voor elke gelegenheid.

De semi-transparante panty's van 30 tot 40 denier zijn nog licht transparant. Ze zijn warm genoeg voor de wat koudere dagen, ook in de winter. De huidskleuren in deze dikte raden we af, dit ziet er onnatuurlijk uit. In de juiste matchende kleuren combineren ze goed met een sportieve outfit.

De ondoorzichtige panty's van 50 tot 100 denier zijn erg sterk en warm. Geschikt voor de koude dagen in het voor- en najaar, en natuurlijk voor de winter. Ze staan mooi bij je sportieve kleding, maar zijn ook geschikt voor feestelijke winterse gelegenheden.

Voor de winter zijn er ook katoenen of wollen maillots of maillots. Het verschil met de dikke panty's is vooral de structuur van de stof. Door de breitechniek hebben panty's een wat ongelijke structuur. Hierdoor zijn ze meer geschikt voor je sportieve en stoere kleding.

De keuze voor een panty met de juiste denier hangt af van het seizoen en de gelegenheid. En vooral naar eigen smaak natuurlijk! Maar welke panty je ook kiest, het belangrijkste is dat ze een goede match met je outfit vormen.